2 reacties

Charmeur

Als zelfs collega Robert Bodde hulde uitbrengt aan een slachterij is er iets bijzonders aan de hand.

Het initiatief van Vion om zelf dioxine-varkens uit de markt te nemen kwam op het juiste moment. De slachterij voorzag problemen als er langer geaarzeld werd en besloot de kastanjes uit het vuur te halen. Je toont als overwegende marktpartij dan spierballen en helpt tegelijkertijd relaties uit de brand.
Dat kweekt goodwill, zeker omdat het ook wel eens anders is geweest, ten tijde van de voorgangers van Vion. Bestmeat, Dumeco en hoe ze ook allemaal geheten hebben, presteerden het nogal eens om op nét het verkeerde moment met een gevoelige prijswijziging te komen, die soms nog dezelfde week moest worden teruggedraaid. De ‘transparante’ Vion-bordesprijs kunnen we ook rekenen tot de welkome initiatieven. Een goede prijs, waarbij iedereen evenveel krijgt. En als we er de biggenmarkt ook in betrekken, lijkt het wel of Vion een charme-offensief heeft ingezet. De eigen biggennotering stond vorig jaar zoals altijd een euro boven die van de DPP. Tot begin november, toen Vion gas begon te geven en er iedere week consequent nóg een euro bij deed. De laatste weken zijn het er al drie! Ik denk echter dat we dit toch vooral moeten zien als markt kopen. In Nederland is er voor de zeugen al geen andere partij van betekenis meer, van de vleesvarkens gaan er al driekwart naar Big Brother, nu nog de biggen? Ik zie uit naar de biggennoteringen zo omstreeks juni.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    fam. Groot Wassink

    DPP moeten vion beter volgen met de biggen prijs drie euro prijsverschil is te veel Vooral voor de wat kleinere fokkers waar de kosten nogal wat hoger liggen. DPP prijst zich zo uit de markt.

  • no-profile-image

    Gerrit en Willie Lozeman

    ik denk dat we als varkenshouders goed uit moeten kijken dat Vion niet te veel macht krijgt op de markt anders krijgen we later de rekening gepresenteert

Of registreer je om te kunnen reageren.