Commentaar

436 x bekeken

Goochelen met getallen

13, 28, 116, 48, 3, 275... Hoeveel zijn het er nu? Nou, heel wat minder dan 275. Reden: de definitie bedrijf is niet duidelijk

Vader heeft in privé een onderneming, een BV ernaast vanwege constructies met mestquotum en een VOF met de dochter of zoon. Of beide. En dan dat privé-bedrijf op twee locaties. De VWA telt dit als vijf bedrijven, terwijl we met zijn allen dan spreken over het bedrijf van vader. Ja, zo kan ik ook aan 275 bedrijven komen. Zeker ook als je alle kippenvoer van Bouman meetelt.

Ik hoorde zojuist in het belcircuit dat er niet meer dan een dikke 100 ton kippenvoer is geproduceerd en uitgeleverd door Bouman. En dat in 8 weken tijd. Daarvan ook wel 5 ton bulk. Het kippenvoer betreft dus vooral zakgoed dat naar een hobbytak gaat. Dan heb je zo weer 100 bedrijven. Dan klinkt 275 wel als erg overdreven. Hoeveel het er in werkelijkheid zijn? Het zal met 150 echte bedrijven aardig ophouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.