196 x bekeken

Goede voornemens

Rusland heeft zich blijkbaar voorgenomen om schoon schip te maken met de onregelmatigheden aan de grens. Was het vorig jaar al Polen dat om die reden werd getroffen door een leveringsverbod van vlees, nu is buurland Oekraïne aan de beurt.

De maatregel is genomen om te voorkomen dat vlees van onduidelijke herkomst via Oekraïne Rusland binnenkomt, aldus de Russische veterinaire dienst. Misschien vooral ingegeven door de vrees dat via een omweg toch Braziliaans varkensvlees zijn weg vindt naar Rusland? Brazilië mag immers Rusland niet beleveren vanwege problemen met mkz. En het vermoeden is niet onterecht dat Oekraïne al langer een bestemming is voor goedkoop Braziliaans varkensvlees dat doorgesluisd wordt naar Rusland. Oekraïne is namelijk niet gebonden aan de import-tariefquotering die Rusland heeft ingesteld voor vleeslevering.

In Oekraïne hebben de Brazilianen sinds vorig jaar dan ook veel varkensvlees afgezet. Al met al kan dat gunstig uitpakken voor de EU, zeker nu Duitsland officiële afspraken heeft kunnen maken met Oekraïne voor vleesaanvoer.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.