Woelige baren

Op de varkensmarkt lijkt het schip wel stuurloos.

De prijzen stijgen en dalen haast met de dag. Het is zaak de vinger aan de pols te houden, anders kom je nog voor verrassingen te staan. Of je moet juist goed kunnen zwemmen.

De druk die de slachterijen de afgelopen weken hebben uitgeoefend op de markt krijgt nu wat tegengas. Terecht vroeg de commentator van de Marché du Porc Breton in Frankrijk zich bij de notering van 19 september af waarom de aandacht niet eens verlegd kan worden naar de andere kant van de keten, de kopers van het vlees. Zelfs met prijscorrecties lijkt de koers zoek. Vorige week vrijdag verhoogde Dumeco zijn roepprijs tussentijds met 2 cent, terwijl in België de wispelturige Danis besloot zijn varkensprijs juist een centje lager te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.