185 x bekeken 1 reactie

Vette winstmaker

Het was vorig jaar een aangename verrassing dat de varkensvleesexport naar de nieuwe EU-lidstaten en hun verder naar het oosten gelegen buurlanden enorm toenam.

Prettig daarbij was de voorkeur van deze landen voor de vettere delen van het varken. In Oekraïne is vet varkensspek zelfs de nationale lekkernij. Ongezond? Dat dachten we tot voor kort wel, maar het valt volgens huidige inzichten best mee.

In de Internationale Herald Tribune las ik zelfs al een warm pleidooi voor de herintroductie van reuzel in de (bakkerij-) keuken, omdat die minder slecht voor je is dan geharde plantenvetten.

Vorig jaar al werd me tijdens de Internationale Schweinehandelstag in het Duitse Warberg door een voedingsdeskundige duidelijk gemaakt dat varkensvet domweg lang zo ongezond niet is als roomboter, dat veel consumenten nog steeds als hét kwaliteitsproduct ziet. Voor de varkenssector is dat goed nieuws. Zodra reuzel een betere reputatie heeft, stijgt ook het varkensvlees in de achting en waardering van de consument.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frank

    He he, eindelijk goed nieuws voor de varkens sector. Dat varkensvlees en vet zo slecht en ongezond nog niet zijn, wisten wij varkenshouders uiteraard wel. Nu de grote massa oftewel de consument er nog van overtuigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.