194 x bekeken

Unbestimmtheit

Wat is er mis met de Duitse veelgeroemde Gründlichkeit?

Het zal misschien een budgettaire kwestie zijn, maar de jongste meitelling heeft tot nu toe slechts een vage indicatie opgeleverd van de stand van zaken in de Duitse varkenshouderij. Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek, heeft als meest actuele cijfers slechts de novembertelling van vorig jaar beschikbaar. Daarin staat tot in detail hoe het met de varkenshouderijen zelf is gesteld.

De trend in Duitsland staat haaks op die van Nederland: meer vleesvarkens houden ten koste van de zeugenhouderij. Door de al wél beschikbare cijfers over alleen de aantallen varkens wordt dat ook bevestigd, maar het is de laatste tijd zo hard gegaan dat de actuele gegevens over de Duitse varkensboeren en hun bedrijven extra interessant worden.

Helaas hebben niet alle Duitse deelstaten voldoende representatieve gegevens kunnen ophoesten, meldt Destatis, zodat een definitief beeld van de Duitse varkenssector anno mei 2005 pas rond januari te verwachten is. Niettemin binnenkort wel meer over de stand van zaken in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, de regio’s waarmee wij het meest te maken hebben. Nog één week geduld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.