189 x bekeken

Sluipwegen

In het verkeer is het vaak prettig een sluipweg te vinden om drukte te vermijden.

Maar wat een teleurstelling als deze na verloop van tijd weer afgesloten wordt. Dat gevoel bekroop me toen ik las over de stagnerende export van vlees uit Polen naar Wit-Rusland en Oekraïne. De reden? Ongetwijfeld speelt hier mee dat Rusland wel importquota kent voor vlees, maar dat die niet gelden voor deze vroegere Sovjet-staten. Ze zijn, blijkt uit onderzoek, een aantrekkelijke sluiproute om importheffing te vermijden.

Rusland wil nu wat gaan doen aan deze creatieve vleesimporten. Dat gaat ongetwijfeld ook Brazilië treffen, dat in Oekraïne dit jaar een vrijwel nieuwe markt heeft aangeboord met een afzetvolume dat al bijna eenzesde bedraagt van de export naar dé grote afnemer Rusland. Tot en met april ging er 8.500 ton heen.

Of registreer je om te kunnen reageren.