163 x bekeken

Sans rancune

De vleeshandel is een hard métier.

Dat bleek eind vorig jaar toen Dumeco de jarenlange relatie met Albert Heijn voor de levering van voorverpakt varkensvlees niet kon en wilde voortzetten. Het was financieel gezien onverantwoord, al was de consequentie dat er personeel uit moest vanwege weggevallen werk. Directeur Geert Janssen maakte me destijds wel duidelijk dat het een kwestie was van door de zure appel heen bijten en doorgaan. Zaken zijn zaken. Geen tijd voor rancune.

Dat laatste zal zeker hebben meegespeeld bij de overweging van AH om voor levering van het voorverpakte vlees terug te keren op het oude adres, in feite met hangende pootjes. De nieuwe partner kon het immers niet aan. Dat is geen luxe positie voor de inkopende partij. Ik stel me voor hoe dat is gegaan. ‘Hé, kom d’r in Albert! Kopje koffie?’ ‘Nou, dat sla ik niet af.’. Waarna de inleidende beschietingen volgden, die erop uitdraaiden dat nu AH eens gesneden werd. Verdoofd of niet, daar zullen we nooit achter komen. Dumeco hult zich wat dat aangaat natuurlijk in een gepast stilzwijgen, maar reken maar dat niet alleen het warme weer van de afgelopen dagen aanleiding is geweest om in Boxtel een extra glas te heffen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.