199 x bekeken

Het nieuwe Italië

Als je de Italiaanse vlag een kwart slag draait, krijg je de Hongaarse.

Dat slaat ook op de biggenstroom. In mijn vorige bericht gaf ik al aan dat het met de export van biggen naar Italië wat minder is gaan lopen.

Welnu, Hongarije vraagt er steeds meer. En het frappante is, dat ook de Hongaren vragen om grote koppels uniforme biggen, vrij zware zelfs. Dat zijn haast Italiaanse trekjes.

Ging het naar de andere Oost-Europese biggenbestemming, Polen, maar net zo vlot. Dan was de handel van een flinke zorg af, namelijk de afzet van kleine koppeltjes. De Poolse afnemers hebben momenteel weinig te makken. Da’s jammer, want ook al zijn deze snel bijlerende vleesvarkenshouders kritisch, de handel kon hier wat gemakkelijker vrachten van meerdere herkomsten kwijt.

Tot nog toe heeft dat in ieder geval de biggenklanten in Spanje de onaangename gewaarwoording bezorgd dat de Nederlandse leveranciers niet zoals gebruikelijk mee moesten met de half mei inzettende prijsdip. Hun eigen Zamora-notering voor de ‘lechón’ staat seizoensmatig gezien dan ook ongekend hoog. Het zal echter niet lang vol te houden zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.