Kritische grens

Het ging met het verschil tussen de opbrengsten van de vleesvarkens in Nederland en Duitsland de laatste weken de goede kant op.

Althans, als je vindt dat die gelijk zouden moeten zijn. Vandaag heeft Dumeco echter weer even flink op de rem getrapt, in tegenstelling tot de Duitse concerngenoten die de Duitse Vion-huisnotering gelijk liet lopen met de 4 cent verhoging van de Nordwestpreis van vrijdag.

Vrijdag was er al wel nattigheid te voelen. Eén mooi weekeinde maakt nog geen barbecue-zomer en de slachterij zag het met de vleeshandel nog lang niet zitten. Toen vervolgens de Vleutense beurscommissie 's avonds niet meteen vol gas gaf, maar vergeleken bij 'Duitsland' vrijdagavond een centje toegaf was het wel duidelijk. De prijs moet van een krap aanbod komen, want de vleesverkoop houdt niet over. Het lijkt er steeds meer op dat we zodra de varkensprijs de € 1,30 nadert een soort kritische grens wordt bereikt. Dat doet me met spanning uitzien naar woensdag, als Hilckmann en Van Rooi Meat, de beide luizen in de Dumeco-pels, met hun roepprijzen komen. En ik ben ook zéér benieuwd of vrijdag in Duitsland blijkt dat de wal het schip keert, zoals Dumeco veronderstelt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.