222 x bekeken

Steekspel

Het verschil tussen de opbrengstprijzen van de varkens in Nederland en Duitsland begint steeds meer weg te ebben.

Dat blijkt uit de cijfers van de PVE, die dat elke week keurig bijhoudt. Toch doet Dumeco/HMG er alles aan om die trend te doorbreken. Het lijkt best aardig, om te wijzen op moeizaam verlopende vleeshandel en dan toch je roepprijs ongewijzigd te laten. De Duitse Nordwestpreis was echter vorige week vrijdag al met twee cent verhoogd. De varkenshouderij mag blij zijn met de beide luizen in de Dumeco-pels, te weten Hilckmann en Van Rooi Meat. Ze zetten woensdagmiddag en donderdagochtend de boel op scherp met verhogingen van hun roepprijzen. Overigens houden die twee elkaar ook nauwlettend in de gaten. Van Rooi kwam voor de tweede achtereenvolgende week pas ná Hilckmann met zijn prijs af. Reden van dit alles? Krap aanbod, mooi weer. En op lange termijn: aanvoer veilig stellen, zeker als je bouwplannen hebt. De toon is gezet, de messen zijn geslepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.