173 x bekeken

Na u!

De Duitse slachterijen en vleesverwerkers hebben meer greep gekregen op de varkensmarkt.

Die conclusie kunnen we trekken nu de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch' besloten heeft de 'Nordwestpreis' voortaan op vrijdagmiddag vast te stellen, in plaats van donderdagochtend. Het argument is immers dat er dan meer zicht is op de al verrichte vleeshandel. Blijkbaar gaan de in de VEZG vertegenwoordigde boeren niet uitsluitend uit van hun eigen macht in de handel en kijken ze dus meer naar wat de slachterij kan krijgen voor de gekochte varkens. Het is voor de slachterij nu wel eenvoudiger geworden om de aanvoer stabiel te krijgen. In een stijgende markt zullen de boeren hun varkens niet meer vasthouden en in een dalende markt zien we nu geen bijstelling meer van de notering op maandag. Voor andere partijen wordt het lastiger om vlot een prijs te zetten, omdat ze sterk leunen op de Duitse marktontwikkelingen. De woensdagnotering van de Belgische Danis was al vaker onzeker, maar moeten we nu helemaal in de gaten blijven houden. Slachterij Westvlees kwam gisteren niet eens met de roepprijs, maar wachtte tot vanmorgen. Ben benieuwd of de Vleutencommissie nu meer zijn eigen plan gaat trekken, nu niet meer speelt 'wat Duitsland maandag doet'.

Of registreer je om te kunnen reageren.