253 x bekeken

Hij rooit het wel

We zien hem regelmatig in hoogsteigen persoon op de bijeenkomsten van varkensboeren en de Utrechtse varkensbeurs, en anders stuurt hij een van zijn zoons.

Martin van Rooi, slachter en veehandelaar, zit er bovenop om zijn reputatie onder de boeren op te vijzelen. Dat doet hij ook met de notering voor vleesvarkens. Nét even een paar centen per kilo meer geven, of anders de roepprijs minder laten dalen dan Dumeco/HMG, daarmee is hij dit jaar regelmatig de luis in de pels van de conculega's (Frans Hilckmann houdt zich de laatste tijd opvallend gedeisd trouwens).

Waarom dat offensief? Van Rooi wil groeien. Zijn varkensslachterij in Someren mag van de gemeente uitbreiden naar ruim verdubbeling van de oppervlakte. Toch zal hij zijn diplomatieke kwaliteiten nog flink in de strijd moeten gooien, want de omwonenden maken stennis.

Of registreer je om te kunnen reageren.