289 x bekeken

Canada krijgt zijn dollars terug, de VS de varkens

President Martin Rice van de Canadian Pork Council was er vorige week al optimistisch over toen ik hem sprak, en hij kreeg gelijk.

Gisteren oordeelde de International Trade Commission in de Verenigde Staten dat er echt geen reden is om te stellen dat Canada de varkensmarkt in The States verpest met levering van varkens en biggen tegen weggeefprijzen. Da's jammer voor de yankees, die al sinds maart vorig jaar ageren tegen onrechtvaardige overheidshulp aan de Canadese varkenssector en de veuls te goedkope import. De voorlopig door de Canadezen betaalde heffing (sinds oktober, de laatste maanden ruim 10% van de importwaarde) moet nu teruggestort worden. Canada kan de levende export weer oppakken en wij Europeanen hebben minder last van ze in Japan, waar hun varkensvlees erg gewaardeerd wordt.

In Amerika hangen trouwens lang niet alle varkensboeren de vlag halfstok. Met name kleinere zelfstandige varkenshouders kunnen nu doorgaan. De anti-Canada acties waren voor een groot deel aangezwengeld door grote integraties, zoals Smithfield.

Of registreer je om te kunnen reageren.