254 x bekeken

De tang en het varken

“Cela n’a aucun rapport” zeggen de Fransen als ze bedoelen: het slaat als een tang op een varken.

Ik moest eraan denken, kijkend naar de export van varkens. Dit jaar verdwijnen er weer flink veel naar Duitsland. Veel meer nog dan vorig jaar. Maar er bestaat ook nog zoiets als import. En wat schetst mijn verbazing? Ook daar zit groei in. We ontvingen in Nederland tot en met week 10 al 100.000 gasten voor de slacht. Er komen er ten opzichte van vorig jaar zelfs tweemaal zoveel uit Duitsland. Dat zijn echt niet alleen varkens die daar worden afgemest door Nederlandse varkensboeren. Zo houdt de Nederlandse slachter die zijn productie toch op peil wil houden bij een lager prijsniveau de varkenshouder beter in toom, nee, in de tang. En om nog even bij Frankrijk te blijven: daar komen er dit jaar al 2.000 vandaan. Per week.

Of registreer je om te kunnen reageren.