Surprise

Uitgerekend op 5 december las ik het bericht dat Tönnies, varkensslachter nummer één in Duitsland, besloten heeft de leveranciers sneller te gaan betalen.

Een leuke eerste surprise, met pakjesavond in het vooruitzicht. Er gaat een week van de betalingstermijn af, die Tönnies nu stelt op vijf dagen. Maandag leveren, vrijdags je geld om zo te zeggen. Dat is een aardige investering, als je weet dat Tönnies per jaar zo’n 8 miljoen varkens verwerkt. Het doel is dan ook dat het er nog véél meer worden. Volgens woordvoerder Dieter Mai kan er nog wel 20 % bij. En dit is volgens Tönnies een beter manier om iets voor de boer te doen dan een hogere prijs te zetten dan een ander.
Is Tönnies Sinterklaas? Als dat al zo is, dan kennen we ook nog wel een hulpsinterklaas. Concurrent Vion hanteert in Nederland al langer deze betalingstermijn. In Duitsland gaat Vion uit van negen dagen. En dat laatste heeft veel goodwill opgeleverd. Een goed voorbeeld doet blijkbaar goed volgen. Wat wordt de volgende zet van de deelnemers in de strijd om de varkens?

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.