207 x bekeken 2 reacties

Zuurkool tegen vogelgriep bij mens en dier

Zodra de verkoop van zuurkool stijgt, zitten we ook in het seizoen voor de afzet van varkensvlees.

k moest er onwillekeurig aan denken toen ik berichten las over explosief stijgende verkoop van zuurkool in de Verenigde Staten. De Amerikanen hebben gehoord dat in Korea aan de universiteit van Seoul met vogelgriep besmette kippen baat hadden bij kimchi als toevoeging aan hun voer.

Kimchi is de Koreaanse variant van zuurkool. Het is in Korea de nationale lekkernij en wordt tevens aangeprezen als heilzaam tegen vele aandoeningen. Dat zit hem in het hoge gehalte aan melkzuur, voor varkenshouders ook bekend als middel ter voorkoming van bacteriële (darm-) problemen bij hun dieren.

Wie zich bij voorbaat wil wapenen tegen een nieuwe griepgolf doet er niet onverstandig aan naar dit oude huismiddel te grijpen en regelmatig een pan zuurkool te maken. Kost (nog) bijna niks. En voor onze sector: mooi toch? Zuurkool is echt niet weg te krijgen zonder een lekker stuk worst of spek.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Westernfood

    Zuurkool? Gelooft u dat nu werkelijk?


  • no-profile-image

    Jack Kwakman

    Ik ben er in ieder geval van overtuigd van het feit dat zuurkool heilzame eigenschappen bezit. Of het inderdaad een afdoend middel is ter voorkoming of bestrijding van (vogel-) griep? Ik kan me uw scepsis voorstellen. Maar waarom zouden we niet optimistisch zijn? Overigens ben ik natuurlijk geen medicus, ik kijk naar kansen en bedreigingen voor de varkenssector.

Of registreer je om te kunnen reageren.