212 x bekeken

Oostfront verbreed

Oekraïne accepteert met onmiddellijke ingang weer varkensvlees uit Duitsland.

Maandag 31 oktober hebben de Duitse en Oekraïense veterinaire diensten de zaak in Kiev bezegeld met ondertekening van een officiële overeenkomst over maatregelen rond dierziekten.

Na de uitbraak van varkenspest in 2001 in Duitsland zat de grens van Oekraïne potdicht voor Duits varkensvlees. Het is erg goed nieuws voor de Duitse slachterijen, omdat in landen als Oekraïne juist vetter varkensvlees erg gewaardeerd wordt. Sterker nog: vet spek is er zo ongeveer de nationale lekkernij. De varkensvleesmarkt is er gezien de Braziliaanse successen in het afgelopen jaar uiterst aantrekkelijk.

Mogelijk is dit een voorbode van verdere expansie van de Duitse vleesexport. Die biedt heel veel mogelijkheden, aangezien belangrijke markten vanwege diezelfde varkenspestuitbraak van jaren geleden nog steeds geen Duits vlees toelaten, zoals Japan. Slachters klaagden eind september tijdens de Schweinehandelstag in Burg Warberg dan ook terecht steen en been over de geringe inspanningen die de Duitse overheid zich getroost om die situatie te verbeteren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.