Feestje? Nu vast inslaan

In de grensstreek waar wij werken en wonen stuit je met de regelmaat van de klok op drommen Duitsers die hier komen winkelen en recreëren op een doordeweekse dag.

Ze hebben dan weer eens iets te vieren waar wij geen weet van hebben en trekken erop uit.

Voor de varkenssector heeft dat ook gevolgen, want de talloze christelijke en/of nationale feestdagen in Duitsland betekenen meestal ook het wegvallen van een slachtdag en dus minder vraag naar varkens.

Binnenkort is het weer zover en dan ook meteen met veel effect! Op 31 oktober is het in de Bondsrepubliek ‘Reformationstag’ voor de protestantse goegemeente, meteen gevolgd door Allerheiligen voor de katholieke regio’s. Een rustig begin van de week dus, maar met veel hectiek ervoor en niet te vergeten erna. De vraag zal eerst minder zijn, later mogelijk gevolgd door een inhaalslag. In Frankrijk houdt men het beperkt tot de viering van Allerheiligen, wat niettemin ook de week lekker breekt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.