Varkenshouderij

Achtergrond

Stemming biggenmarkt verbetert, prijs nog niet

De biggenmarkt liep heel erg stroef. Door de sterk dalende varkensprijs hingen kopers achterover.

De lust om op te leggen was er niet. Bovendien was het praktisch ook niet altijd mogelijk. Vleesvarkenshouders wilden lang niet altijd opleggen, omdat ze de varkens minder snel konden leveren dan ze zouden willen. De plekken waren daarmee gewoon nog niet vrij.

Dat laatste speelt nog steeds, toch verandert de stemming op de biggenmarkt wel. Door het stabiliseren en nu zelfs aantrekken van de Duitse varkensprijs gaat de druk wat van de ketel. Daarmee lijkt de biggenmarkt het dieptepunt gehad te hebben.

De vraag naar koppels met borgen en gelten neemt toe. Daar waar handelaren voor deze dieren vorige week nauwelijks een koper konden vinden, omdat kopers verdere prijsdaling afwachten, beginnen afnemers er nu weer om te bellen. Beren/gelten zijn nog wel lastig te plaatsen.

Het verbeteren van de stemming komt nog niet tot uiting in de noteringen. Die maken, net als de varkensprijs, een pas op de plaats. De DCA BestPigletPrice blijft staan op € 40 per big. Vion noteert ongewijzigd op € 43 (€ 39,45 ex btw). En ook de Duitse VereinigungsFerkelpreis blijft stabiel op € 54 per big.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.