Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Vion verlaagt varkensprijs met 10 cent

Vleesconcern Vion verlaagt de varkensprijs deze week met 10 cent naar € 1,94 per kilo slachtgewicht (inclusief btw).

De DCA Beursprijs 2.0 werd vrijdag met 7 cent verlaagd naar € 1,80 per kilo slachtgewicht (exclusief btw).

De vleesverwerking start na de feestdagen weer op. Maandag 6 januari was dat nog niet op alle plaatsen in omringende landen het geval in verband met de viering van Driekoningen. Maar vanaf dinsdag zullen de lijnen weer op volle capaciteit draaien. De verwachting is dat het huidige overschot aan slachtrijpe dieren dan weer snel is weggewerkt.

Lees verder onder de grafiek.

Lagere varkensprijzen in Duitsland

Vooralsnog is deze situatie in Nederland echter aanleiding om de varkensprijzen verder te drukken. Net voor de kerst haalde Vion al 8 cent van de prijs af. Nu nog eens 10 cent, waarmee de prijsdaling rond de feestdagen al 18 cent per kilo bedraagt. Daarmee is de prijs weer vrijwel terug op het niveau waar het in de periode van half augustus tot half november ook verkeerde. Ook in Duitsland wordt rekening gehouden met een flinke prijsverlaging. De slachterijen spreken daar van een prijsverlaging met 10 cent.

De prijsbeweging in Nederland is tegengesteld aan die in Denemarken. Het Deense Danish Crown verhoogde vorige week zijn notering nog met omgerekend 4 cent naar € 1,82 per kilo.

Prognose: Prijzen deze week omlaag, daarna stabilisering.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • glaasje

  En nu ook 10 euro van de biggen af. Wel zo eerlijk

 • Pietje L

  Waarom moet er dan ook 10 euro van de biggen af glaasje? Moet de mester altijd de zelfde marge hebben over de rug van de fokker!

 • jan4072

  Als je in de winkel komt dan zie je een liter water (spa blauw) verkocht worden voor
  €1,60 en een liter houdbare melk voor €0,60. Water is er in overvloed en de prijs in de winkel heeft dus niks met vraag en aanbod te maken. Dat de slachterijen nu de prijs laten zakken toont alleen maar aan dat ze schijt hebben aan hun leveranciers.

 • Corsmit agro

  DCA varkens -€0,07.
  DCA biggen -€1,00.
  Ik begrijp niet dat deze commissie zonder blikken of blozen, weer wrijving creëert tussen mester en fokker. Waarom kan het niet wat eerlijker op elkaar afgestemd zijn?
  Leg het mij aub eens uit!

 • Leslie

  Schandalig, dit is gewoon marge maken over rug van de boer. En hun onderdelen prijzen voor slagers enz is vele malen harder gestegen dan de prijs voor de boeren. Tijd voor actie. Stoppen met leveren.

 • Snel

  Leslie als jij nu eens begint

 • rene630

  wat een jankers! Als het allemaal anders moet reageerders dan moet je het zelf regelen.

 • Leslie

  @Snel jij bent varkenshouder? Jij zult wel van de generatie zijn de een zijn dood is andermans brood. Maar bezelf wel dat de politiek nu de klappen uitdeelt en de komende jaren de slachterijen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.