Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion onveranderd

Vion houdt zijn vleesvarkensnotering voor week 40 op € 1,93 per kilo (1,771 ex btw). Dit is hetzelfde niveau als voorgaande weken.

De marktsituatie is volgens het vleesconcern ongewijzigd ten opzichte van voorgaande weken. Dat betekent dat afzet op de Europese markt nog steeds een solide basis is, waarop de verkoopafdeling van de slachterij wel zijn best moet doen om producten te plaatsen. Maar ook dat de afzet naar Azië onveranderd gladjes door loopt.

Het aanbod van slachtvarkens stijgt en ook de gewichten nemen wat toe. En deze week is de afzet in Duitsland minder doordat de donderdag als werkdag uitvalt door de Dag van de Duitse eenheid. Daardoor zullen er minder Nederlandse varkens in Duitsland geslacht worden en ook minder vlees afgezet. Dat is dus verder niet van invloed op de hoogte van de noteringen.

Want ook de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens blijft opnieuw onaangeroerd op € 1,76 per kilo slachtgewicht. Het is inmiddels de achtste achtereenvolgende week dat de prijs op dit niveau staat.

Prognose: stabiele prijs

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.