Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs Vion onveranderd

De vleesvarkensnotering van Vion staat ook in week 38 op € 1,93 (€ 1,771 excl. btw). Daarmee zet het vleesconcern de vlakke lijn van de afgelopen 4 weken ook deze week voort.

Vleesverwerkers blijven moeite houden met het huidige niveau waarop zij hun vlees inkopen. Dat bemoeilijkt de afzet van varkensvlees in Europa. Vion meldt dat met name de nekken minder opbrengen. Daar staat echter tegenover dat de afzet op de Aziatische landen goed doorloopt. Slachterijen zijn daardoor voor hun vleesafzet minder afhankelijk van de Europese markt. Beide krachten heffen elkaar op, waardoor de varkensprijs al weken een zijwaartse beweging maakt.

Lees verder onder de grafiek.

Teleporc

Ook in Duitsland zijn er geen bewegingen in de varkensprijs waar te nemen. Twee weken geleden liep de gemiddelde prijs van de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) wat op. Deze zakte vorige week weer wat en hield vrijdag 13 september het prijsniveau van € 1,92 per kilo slachtgewicht vast.

Doorstoten naar een prijsniveau van op of door de magische € 2 grens waarover wel eens gesproken wordt zit er nog niet in. De zorg over de motor achter de opwaartse kracht in de markt neemt eerder wat toe. China en Amerika spreken namelijk weer over hervatting van importen van onder andere varkensvlees. Daardoor zal de concurrentie op de Chinese markt toenemen en is de positie van Europese aanbieders in prijsonderhandelingen minder sterk.

Prognose: stabiele prijs

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.