Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijzen nog stabiel

De varkensprijzen in Duitsland blijven op 11 september nog gelijk op een niveau van € 1,85 per kilo geslacht gewicht.

Dat geldt zowel voor de Vereinigungspreis als de notering van de slachterijen Tönnies en Vion. Het is voor de zesde week dat de slachterijen stabiel noteren. In Nederland zijn het ook gelijke prijzen dat de klok slaat. Zo liet Vion afgelopen maandag de prijs gelijk op € 1,93 per kilo geslacht gewicht (€ 1,77 ex. btw).

De Duitse internetbeurs Teleporc weet nog niet echt richting te geven. Na een hogere notering van 3 cent afgelopen vrijdag ging er dinsdag weer 2 cent van de prijs af. Over de weken heen blijft ook deze notering redelijk stabiel.

Aanbod slachtrijpe varkens

Het aanbod slachtrijpe varkens is wat groter dan een paar weken geleden maar varkens vinden goed hun weg. Een aantal handelaren meldt dat ook Duitsers weer wat harder trekken aan de Nederlandse varkens. Aan de afzetkant loopt de Europese vleeshandel niet slecht, maar volgens de verkopende partijen is het nog moeilijk om betere prijzen te maken. China blijft de belangrijkste reden dat de varkensprijs op dit niveau kan blijven.

Ruimte voor een prijsverhoging

In de markt zingt het rond dat prijzen best omhoog kunnen. Volgens de optimisten is het niet de vraag of, maar wanneer er wat bij de varkensprijs komt. Ze baseren zich op de vlotte varkenshandel in combinatie met gunstige marktverwachtingen. Of de € 2 per kilo haalbaar is, blijft afwachten. Maar zonder gekke ontwikkelingen komt er de komende weken wel wat ruimte voor een prijsverhoging.

Prognose: licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.