Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Biggenprijs met moeite stabiel

Op de biggenmarkt zijn over de volle breedte nog stabiele noteringen te zien.

Zo hield Vion de prijs woensdag 11 september stabiel op € 48,50 per big. Ook in Duitsland is sprake van gelijke prijzen. De Nord-West-notering staat al 5 weken op een niveau van € 57 per big. In Spanje stijgen prijzen nog wel licht, maar dat is na een periode van lagere en gelijke prijzen.

Stroperig en moeizaam

In tegenstelling tot de vleesvarkensmarkt, waar het wachten is op hogere prijzen, is de teneur op de biggenmarkt juist andersom. Handelaren gebruiken woorden als ‘stroperig’ en ‘moeizaam’ om de huidige situatie te kenmerken. Overigens was andere jaren de prijs rond deze tijd al gaan dalen; dit jaar houdt de goede varkensprijs en het optimisme in die markt de biggenprijs nog in de benen.

Wegvallen van stoppers-stallen

Het probleem van de biggenmarkt zit niet in het aanbod, dat is niet veel anders dan voorgaande weken. Het is de combinatie van het wegvallen van de stoppers-stallen en de exportmarkten in Duitsland en Spanje die de situatie moeilijk maken. De hoop is gevestigd op de ontwikkeling van de varkensprijs; als die doorzet kan er toch voldoende vertrouwen zijn om de prijs op eenzelfde niveau te laten.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

  • de prijs v d biggen moet gewoon zakken mensen,,,,,,,,,,,,,,
    De mester heeft tot nu toe de portemonnee nog lang niet zo vol als de fokker...
    De goede vleesvarkensprijzen worden gelijk te niet gedaan door de hoge biggenprijzen,,
    het word tijd dat het eens andersom gaat nu

  • john***

    Met deze varkens en biggenprijzen loont het niet om een week niet op te leggen. Dat scheelt een behoorlijke druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.