Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Varkensprijs Vion blijft steken op € 1,93

Vion meldt druk op de Europese vleesmarkt en laat de vleesvarkensprijs niet stijgen.

Vion heeft net als de grote Duitse slachterijen vorige week deden de vleesvarkensprijs ongewijzigd gelaten op € 1,93 incl. BTW. De varkens groeien beter na de recente hittegolf, maar de grote varkensproductielanden in het noorden van de EU slachten minder dan vorig jaar.

Vion meldt druk op Europese vleesmarkt

Spanje heeft wel substantiële groei. De prijzen zouden in Nederland en Duitsland steun moeten ondervinden van de aantrekkende vleesmarkt na de vakantieperiode. Vion meldt juist druk op de Europese vleesmarkt. Er is flinke Chinese vraag naar varkensvlees, maar dat is blijkbaar niet zaligmakend.

Prognose: prijs stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • wimschaap

  ach ze verdienen liever nog meer aan, en gunnen de boer niets

 • adriemulders

  de onderdelen zijn al drie weken op rij fors duurder verkocht (ong 25 centen),en wat schrijft de boerderij??,informeer uzelf,waarom weet u dat niet?...

 • Is toch raar, doe je er 10 cent bij in 1 keer vorige week en dan is er in een keer druk op de Europese vleesmarkt. Wat kan er in een week toch een hoop veranderen.
  Dit gelooft toch niemand meer

 • grolschzetor

  Onderdelen lopen als een malle! Blijkt dat er veel de contact nu opzeggen...jaartje doorleveren en dan maar weer eens zien! Voor de vrije varkens word nu zo 6 cent op de vion prijs betaald

Of registreer je om te kunnen reageren.