Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Einde aan prijsdaling biggen

Na weken van prijsdalingen is de biggenmarkt in wat rustiger vaarwater gekomen.

Woensdag 7 augustus bleef de biggenprijs van Vion onveranderd op € 46,50 per big. De Vion-notering ligt nu € 21 boven het niveau van vorig jaar dezelfde week. Ook de BestPigletPrice stabiliseert deze week, evenals de Nord-West-notering in Duitsland.

Meer vertrouwen bij vleesvarkenshouders

Door toedoen van de opleving van de vleesvarkensmarkt is er meer vertrouwen bij vleesvarkenshouders waar ook de biggennoteringen van profiteren. Een aantal geraadpleegde handelaren is echter wat minder lyrisch en benadrukt dat het aanbod biggen feitelijk nog steeds heel groot is. En vleesvarkensplaatsen komen, door de trage groei van de varkens en terughoudendheid om te leveren in deze oplopende markt, wat langzamer vrij.

Spaanse prijzen blijven laag

Een andere plus voor de biggenmarkt is dat de vraag vanuit Duitsland goed is. Wat moeizamer gaat de export naar Zuid- en Oost-Europa. De Spaanse prijzen blijven laag, wat druk zet op de importbiggen. In Oost-Europa speelt AVP de markt steeds meer parten, wat export bemoeilijkt. De Denen merken dat sterk in Polen waardoor er meer concurrentie ontstaat met Nederlandse biggen in Duitsland.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

  • glaasje

    Biggen mogen nog wel wat zakken ten opzichte van de varkens prijs er zijn biggen genoeg

  • enzerink1

    Dan neem nog een glaasje als je daar in gelooft !!

Of registreer je om te kunnen reageren.