Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Eerste plusjes op de biggenmarkt

De eerste groene getallen zijn inmiddels op de overzichten met biggennoteringen verschenen.

Na de BestPigletPrice en Boerenbiggenprijs verhoogt ook Vion de notering met € 1,50 per big, waardoor de basisprijs voor een big nu € 48 per big bedraagt.

Reden voor prijsverhogingen

Na een korte periode van stabilisatie van prijzen was het niet de vraag of, maar wanneer de biggennoteringen zouden stijgen. De reden laat zich raden: de goede stemming op de varkensmarkt waarbij slachterijen niet mals zijn met prijsverhogingen schept ruimte om ook de biggen duurder te maken. Handelaren melden deze situatie bij zowel de vaste koppelingen als de vrije-marktbiggen. Dat in exportland Spanje de situatie gunstig ontwikkelt, helpt daaraan mee.

Geen gebrek aan biggen

De positievere stemming op de biggenmarkt is minder ingegeven door een gebrek aan biggen. Die zijn er voor de huidige vraag genoeg. Dat maakt het fundament voor de betere situatie wat mager, zeker als de situatie op de varkensmarkt omslaat. Toch is de verwachting dat de biggenmarkt de komende weken verder kan ontspannen met hogere prijzen tot gevolg, al zal dat waarschijnlijk in kleine stappen gaan.

Prognose: lichte prijsverhoging

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

  • glaasje

    De duitse slachterijen trappen op de rem. Geen verhoging. Doe maar kalm aan met de verhoging van de biggenprijzen. Als vleesvarkenhouder willen we graag de aankomende maanden eens wat verdienen en niet direct het geld weer doorschuiven naar de biggen zoals het eerste half jaar.

  • Team G

    Als zeugen houder verdienen wij ook graag eens iets voor al het harde werk en risico's, je moet het hogerop zoeken en niet in de richting van de zeugen houders, dank voor...

Of registreer je om te kunnen reageren.