Varkenshouderij

Achtergrond laatste update:17 aug 2019

DCA Beursprijs 2.0 niet verder omhoog

De DCA Beursprijs 2.0 blijft staan op € 1,76 per kilo geslacht gewicht. De prijsstijgingen van de afgelopen twee weken krijgen hiermee geen vervolg.

De ontwikkelingen in de Duitse markt zorgden deze week voor wat onzekerheid. De Vereinigunspreis ging met 3 cent omhoog naar € 1,88 per kilo, maar de grote Duitse slachterijen Tönnies en Vion hielden hun prijzen stabiel op € 1,85 per kilo. Hoewel die move voor een korte opleving zorgde in het aanbod aan vleesvarkens, ziet varkenshouderijorganisatie ISN nog altijd een relatief krap aanbod.

Lees verder onder de grafiek

Teleporc iets lager

Hoewel de prijs op de internetveiling Teleporc vrijdagochtend 2 cent moest inleveren, blijft deze prijs (€ 1,91 per kilo) nog wel duidelijk boven het niveau van de slachterijen. Omdat bij een stabiele marktsituatie dit prijsverschil 5 cent is, gaat de veiling van komende dinsdag een belangrijke barometer zijn voor de Duitse varkensmarkt. Met andere woorden: houdt de Vereinigungspreis stand volgende week?

Lees verder onder de grafiek

Prijsdaling niet aan de orde

Gezien het aanbod aan slachtrijpe varkens, dat volgens handelaren nog altijd niet ruim is, en het feit dat de vleesverkopen aan zullen trekken, lijkt het fundament onder de varkensprijzen stevig. De vraag is of de vleesprijzen an sich verder aantrekken, zodat de slachterijen in Duitsland hun inkoopprijzen ook naar boven kunnen zetten. Feit is wel dat een verlaging van de varkensprijzen niet aan de orde is.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.