Varkenshouderij

Achtergrond 2 reactieslaatste update:3 aug 2019

Beursprijs knalt naar € 1,69

De DCA Beursprijs 2.0 gaat weer klimmen. De notering staat volgende week maar liefst € 0,06 hoger op € 1,69 per kilo geslacht gewicht.

Na een aantal weken waarin de DCA Beursprijs stabiel bleef, maar ook de prijzen van de slachterijen niet van hun plaats kwamen, lijkt de wind toch uit een andere richting te gaan waaien. En flink ook. Want met een stijging van € 0,06 volgt de Beursprijs niet alleen de positieve stemming op de Duitse markt, maar neemt ook een voorschot op verdere stijging.

In Duitsland steeg de toonaangevende varkensprijs deze week 4 cent van € 1,74 naar € 1,78 per kilo. En de wind lijkt ook nog wel even in de zeilen te blijven, want als naweeën van de extreme hitte zullen de komende 2 weken minder slachtrijpe dieren beschikbaar komen.

De vriendelijker stemming komt ook duidelijk naar voren op internetbeurs Teleporc. Daar gaan de slachtvarkens als warme broodjes over de toonbank. De veilingprijs steeg deze week op zowel de dinsdag- als de vrijdagveiling met € 0,05. De gemiddelde veilingprijs staat nu met € 1,91 al weer bijna net zo hoog als begin juli. En met een voorsprong van € 0,13 is de kans heel groot dat ook de Vereinigungspreis volgende week opnieuw een stap omhoog zet. Een ontwikkeling die ook de Nederlandse markt gaat volgen, zo valt af te leiden uit de stand van de Beursprijs.

Prognose: prijsstijging

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

  • de varkens worden nu heel snel veel duurder ik denk van 40 cent

  • V. Arkenshouder

    waar baseer je die 40 cent op ?

Of registreer je om te kunnen reageren.