Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Vion verlaagt varkensprijs opnieuw met 4 cent

De vleesvarkensnotering van Vion daalt opnieuw. Ook deze week gaat er 4 cent van de prijs af. De notering komt daarmee op € 1,78 (€ 1,63 ex btw).

De prijsdaling komt niet onverwacht. Vorige week daalde de Vion-notering ook 4 cent, maar daarmee was de stap terug kleiner dan de prijsdaling op de Duitse markt. Dat maakt dat de notering van deze week deels een correctie van vorige week. Maar het vleesconcern neemt ook een voorschot op verdere prijsdaling. In Europa staan volgens Vion met name de karkassen, ham, schouder en bacon onder prijsdruk. In de Aziatische markten ondervinden Nederlandse exporteurs veel concurrentie uit andere werelddelen, vooral uit Amerika.

Prijsdalingen

Echter met een -8 cent inclusief btw in 2 weken is de daling van Vion nog wel minder dan die van de DCA Beursprijs 2.0. Deze doet deze week met 9 cent exclusief btw een flinke stap terug naar € 1,63 per kilo. Die prijsdaling valt behoorlijk ruim uit omdat de beursprijs vorige week stabiel bleef, terwijl de noteringen van de slachterijen in de voorbije week juist wel een stap terug deden. Deze prijsdalingen worden grotendeels gevoed door de verslechtering van de Duitse markt. De forse prijsdaling van de DCA Beursprijs 2.0 lijkt dan ook een inhaalslag om de uitgebleven prijsdaling van een week eerder in te halen.

Prijsdruk groot

De prijsdruk blijft onverminderd groot. En nu de vakanties begonnen zijn, zijn er geen impulsen te verwachten die dat op korte termijn veranderen.

Prognose: prijsdruk

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • Leslie

  Maar de varkens werden toch 2 euro per kg.?

 • Mtstermors1

  2 euro praten is niet zo moeilijk. Boerderij is daar goed in. China dit China dat. Merk er anders weinig van.

 • krulsaart

  Het jaar is nog niet voorbij...

 • glaasje

  Doordat er constant werd gepraat over 2 euro varkensprijs, werden de biggen belachelijk duur. Kan me daar verschrikkelijk aan ergeren. Dat vooruit geklets!!!
  Ik heb zoiets van "eerst zien en dan pas geloven." En dan pas de prijs er maar op aan.

 • varken23

  China wordt vooral gebruikt als voor te houden worst. Verder moet je vooral kijken wat er Europees gebeurt wat prijzen betreft. In China schieten de prijzen weer omhoog en hier dalen ze.

 • putten

  nu eerst maar eens een 10 euro van de biggen af, en wel in 1 keer.

 • de rie

  als de biggen 20 euro stonden deze winter dat zijn ze al lang vergeten ze.

 • adriemulders

  ja jongens,wie niet horen wil,moet maar voelen!
  dat krijg je met die brood etende profeten.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.