Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

DCA Beursprijs 2.0 keihard onderuit

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens is met 9 cent gedaald naar 1,63 per kilo. De prijsdaling komt na een week met prijsdalingen in Duitsland en Nederland niet geheel onverwacht, maar valt behoorlijk ruim uit.

Vorige week bleef de beursprijs nog stabiel, terwijl de noteringen van de slachterijen in de voorbije week juist wel een stap terug deden. Deze prijsdalingen worden grotendeels gevoed door de verslechtering van de Duitse markt. De forse prijsdaling van de DCA Beursprijs 2.0 lijkt dan ook een inhaalslag om de uitgebleven prijsdaling van een week eerder in te halen.

Hoewel de prijzen nu dalen, is het nog niet zeker dat de druk van de ketel is. Nadat de graadmeter voor de Duitse varkensmarkt, internetbeurs Teleporc, dinsdag al 4 cent verloor, schoot de gemiddelde veilingprijs op de vrijdagveiling harder naar beneden. Deze ging van € 1,88 naar € 1,83. Daarmee verloor de internetbeurs 9 cent in een week tijd en komt op het niveau waar de Vereinigungspreis stond.

De voorsprong van de Vereinigungspreis op de Teleporc-preis daalt daarmee van 9 naar 6 cent. Waar een verschil van 5 cent normaal gesproken staat voor een stabiele markt, is dat bij de huidige prijsdruk geen garantie. De kans op verdere prijsdaling is zeker zo groot als de kans op stabilisatie.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • leftturn

  Dca prijs is handelaren speelgoed. Afgelopen week verlies voor handel op beurs, komende week correctie. Min negen is overdreven. Benieuwd naar maandag. Snijdt men dan met dezelfde scherpte?

 • leftturn

  En uitgever met dezelfde naam produceert een artikel met als titel: onontkoombaar. Erdogan kan hier nog wat van leren. Slechte zaak als pers en prijs in 1 pand huizen.

 • varken23

  Net nu in China de prijzen flink stijgen. Dit is trouwens een van de weinigen marktberichten waar de woorden China of varkenspest niet in voorkomen.

 • Knor 10

  In het begin met centen verhogen en met dubbeltjes eraf,
  met de biggen hetzelfde met 0,50€ verhogen en met knaken eraf.
  Slechte notering!

Of registreer je om te kunnen reageren.