Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion blijft € 1,86

Vion houdt zijn varkensnotering deze week onveranderd op € 1,86 per kilo geslacht gewicht. Dat komt exclusief btw overeen met een varkensprijs van € 1,706, afgerond € 1,71 per kilo. Eerder verhoogde DCA zijn Beursprijs 2.0 met 1 cent ook naar € 1,71 per kilo.

De vleesmarkt is weerbarstig. Vorige week werd bekend dat China de prijsonderhandelingen over import van (luxer) varkensvlees kracht bij zet door de prijzen op de bestaande stroom bijproducten als poten en koppen met € 0,20 tot € 0,25 per kilo te verlagen. Daardoor wordt de vierkantsverwaarding van varkens lastiger en neemt de druk op de varkensprijzen in Europa toe.

Daar waar in Duitsland de markt volgens varkensvakbond ISN ontspannen en rustig is en het aanbod van slachtrijpe varkens klein is, is het aanbod op de Nederlandse markt volgens Vion op het gebruikelijke niveau.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.