Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen houden hun niveau

De afzet van biggen via vaste structuren loopt gewoon door, losse koppels zijn moeilijker te slijten.

Biggen in het binnenland zijn nog wel goed af te zetten, maar de export loopt duidelijk terug. Koppels met borgen en gelten zijn nog wel te plaatsen in Duitsland. Voor koppels met beren en gelten is het lastiger een nieuwe eigenaar te vinden zonder prijsconcessies te doen. Met name de afzet naar Spanje neemt af. De Spanjaarden bieden ook voor grotere koppels bedragen onder € 70 per big.

Aan de varkensprijs is het niet te merken. Daar waar deze normaal eind mei al moet toegeven aan prijsdruk, blijven de noteringen ook deze week op het niveau waar ze zich al 1,5 maand bevinden. De DCA Best Piglet Price blijft onveranderd op € 57,50 staan en Vion houdt ook deze week € 64 per big vast (€ 58,72 per big exclusfief btw).

De Duitse noteringen tonen eenzelfde beeld. Hoewel de prijsstijging langer doorliep, staan zowel de Nord-West-notering als de Vereinigungs Ferkelpreis al een paar weken op € 64 per big.

Mesters blijven vlot biggen opzetten

Met de goede varkensprijs op de achtergrond blijven mesters vlot opzetten. Een periode met tropische hitte waardoor groeivertraging optreedt, kan voor een kentering zorgen. Die is in de huidige weersvoorspellingen nog niet voorzien. Naar verwachting blijven de noteringen daardoor nog wel een paar weken op dit niveau.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.