Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs blijft onveranderd

De varkensprijs blijft ook deze week gelijk. Nadat DCA zijn Beursprijs 2.0 vrijdag ongewijzigd liet staan op € 1,65 per kilo, komt ook de notering van Vion niet van zijn plek.

Vion betaalt, inclusief btw, € 1,80 per kilo, wat neerkomt op diezelfde € 1,65 per kilo exclusief btw.

Minimaal gelijk is ook wat verwacht wordt voor de noteringen de komende weken. De sterk toegenomen vraag vanuit China blijft een stevige pijler onder de verbeterde varkensmarkt. Het is de verwachting dat die stevige uitvoer dit jaar ook in 2020 doorzet. Daardoor is er volgens sommigen ruimte voor hogere prijzen.

Lees verder onder de grafiek.

Volle werkweken

Vanaf deze week hebben ook de Duitse slachterijen weer volle werkweken. Niet alleen om te slachten, maar vooral ook om te verkopen. Partijen hopen dat de vraag naar vlees weer aantrekt. In combinatie met het krappe aanbod aan slachtrijpe varkens zou dat een nieuwe impuls aan de varkensprijzen moeten geven.

Duitse varkensbeurs

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs nam hier vrijdag 3 mei alvast een voorschot op. Het gemiddelde prijsniveau op de veiling klom met 4 cent naar € 1,84 per kilo geslacht gewicht. Daarmee neemt het verschil, ten opzichte van de Vereinigungspreis, in 1 klap weer toe tot 11 cent per kilo. Dit voedt de gedachte dat de varkensprijs de komende weken een nieuwe opleving laat zien.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.