Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Tarwezetmeel wordt krapper en duurder

Enkele leveranciers hebben de prijs van tarwezetmeel met 10 cent per procent droge stof verhoogd, anderen hielden hem (nog) ongewijzigd.

Enkele leveranciers hebben de prijs van tarwezetmeel met10 cent per procent droge stof verhoogd, anderen hielden hem (nog) ongewijzigd. De aanvoer is krap aan het worden. De vraag naar tarwezetmeel is goed. Mede dankzij de gestegen varkensprijzen is er bij de afnemers iets druk van de ketel in vergelijking met vorig jaar en wordt wat vlotter besteld.

Er is wat meer spanning qua vraag omdat er enkele dagen uitvallen vanwege Hemelvaartsdag en Pinksteren. De grote fabrieken draaien gewoon door. Dat kan voor transport wat strubbelingen opleveren. Doorgaans kunnen met wat schuiven van bestellingen de vaste klanten echter prima bediend worden.

Prijs tarwegistconcentraat stabiel

De prijs van tarwegistconcentraat is stabiel. De aanvoer is dan ook voldoende, meer dan de varkenshouderij aan kan. Het prijsverschil met vorig jaar is voor de diverse leveranciers nogal divers en loopt uiteen van € 0,25 tot € 0,50 per procent droge stof. Aanpassing van de prijs voor tarwegistconcentraat is een kwestie van tijd.

Erwteneiwit is vorige week in prijs verhoogd als gevolg van krappere beschikbaarheid. Er is in de prijsverhoging ook een deel opslagkosten verdisconteerd. De prijs is nu stabiel, maar ligt 70 cent per procent droge stof boven die van vorig jaar.

Stoomschillen schaar en duur

Stoomschillen zijn ronduit schaars en stevig geprijsd, zeker in vergelijking met de tarieven die doorgaans gelden in deze tijd van het jaar. Eind mei 2018 kostten de stoomschillen 55 cent per procent droge stof minder dan nu.

Prognose: tarwegistconcentraat goedkoper.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • farmerbn

    Varkensvlees duurder dan ook het voer duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.