Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion naar € 1,80

Vion verhoogt zijn vleesvarkensnotering naar € 1,80 per kilo geslacht gewicht inclusief btw (€ 1,65 exclusief btw).

Daarmee staat de notering 3 cent hoger dan vorige week. Met deze stap omhoog staat de basisnotering van Vion weer gelijk met de DCA Beursprijs 2.0. Die ligt deze week ook 3 cent per kilo hoger dan afgelopen week en staat eveneens op een niveau van € 1,65 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw. In de afgelopen 5 weken ging de notering 33 cent omhoog.

China

Het varkensvlees laat zich volgens Vion iets lastiger plaatsen dan in de afgelopen weken. Door het snel gestegen prijsniveau is er nauwelijks nog zaken te doen met Chinese importeurs die met maandprijzen werken. De vleesafzetmarkt heeft volgens Vion tijd nodig hebben om het ontstane niveau vertaald te krijgen in de markt.

Lees verder onder de grafiek.

Uitval slachtdagen door feestdagen

Met deze verhoging van 3 cent zijn de Nederlandse noteringen weer in lijn met de Duitse noteringen. De toonaangevende Duitse varkensprijzen stegen vorige week 3 cent naar € 1,73 per kilo geslacht gewicht. Naar verwachting blijven de Duitse noteringen deze week stabiel op dit niveau.

Door de feestdagen vallen slachtdagen uit deze en de komende weken. Daardoor hoeven de slachterijen ondanks het krappe aanbod minder te strijden om het laatste varken binnen te krijgen. De vraag blijft naar verwachting groot, dus zijn de vooruitzichten op een eventuele prijsstijging na de feestdagen gunstig.

Prognose: stabilisatie.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.