Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensmarkt ook na Pasen stabiel

De Duitse varkensprijs op de internetbeurs Teleporc blijft staan op € 1,79 per kilo.

De partijen op de dinsdagveiling gingen voor bedragen tussen € 1,77 en € 1,80 van de hand. De spreiding is daarmee gelijk aan die van de laatste veiling voor Pasen.

De gemiddelde veilingprijs van € 1,79 is € 0,06 hoger dan de € 1,73 van de toonaangevende Vereinigungspreis en de basisprijs die de grote Duitse slachterijen hanteren. Dit duidt erop dat het stabiele prijsniveau, zoals verwacht, ook na de paasdagen aanhoudt.

Zowel deze als volgende week valt in Duitsland een slacht- en verkoopdag uit. Daardoor is het tekort aan slachtvarkens wat minder nijpend. Bovendien geeft een periode van stabilisatie de vleesmarkt tijd om in te spelen op het hogere prijsniveau. Naar verwachting zal de varkensprijs over een aantal weken weer verder aantrekken.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.