Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Biggenmarkt op zijn top

De stemming op de biggenmarkt verandert. De prijs stijgt deze week nog wel, maar de euforie en de grote sprongen omhoog zijn voorbij.

De DCA BestPigletPrice stijgt deze week met € 2 naar € 56 per big.

De Duitse markt laat hetzelfde beeld zien. De NordWest-notering stijgt deze week nog € 6 per big naar € 56,50 per dier, maar de VEZG-verwachtingsprijs voor volgende week geeft ‘nog maar’ +2 aan.

Stabilisatie van de vleesvarkensmarkt

De piek lijkt dus bereikt. Oorzaak daarvoor is de stabilisatie van de vleesvarkensmarkt. Daardoor wordt de honger naar biggen minder. Niet alleen voor exportbiggen is de neiging tot overbieden om aan dieren te komen minder, ook inlands verandert de markt. Waar onlangs nog tot drie weken in het voren dieren werden vastgelegd, is dat nu teruggelopen tot een week.

Minder haast bij aankoop biggen

Handelaren merken dat vleesvarkenshouders weer meer gaan rekenen. Biggen van € 75 op het hok hebben straks een kostprijs van € 1,90 per kilo. Daar is de markt op dit moment nog niet. Daarom wordt er ook bij de aankoop van biggen wat minder haast gemaakt. De stemming is niet slecht, maar de neiging om een pas op de plaats te maken, is duidelijk groter dan vorige week, zo merken handelaren.

Met de verwachting dat de varkensprijs de komende week op onveranderd niveau blijft, zal ook de biggenprijs naar verwachting stabiliseren.

Prognose: stabilisatie

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Laatste reacties

  • RIEN65

    Als de biggenprijs in Duitsland met 6 euro stijgt dan is er nog volop vraag. Er zijn gewoon geen biggen.

  • grolschzetor

    3 euro van vion is een beste stap. Als je de wekelijkse stappen bekijkt is niet anders. Ene week liggen ze achter door de BTW correctie, andere week gelijk of iets voor. MARKT IS NIET OP ZN TOP! Slachtzeugen nemen nog een grotere stap dan de vlv....

  • varken23

    biggennoteringen vion, dca lopen gemiddeld nog achter op vorig jaar. Het is idd te hopen dat de markt nog niet op zijn top is. Vleesprijs in China is ook weer ietsje gezakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.