Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Vion laat biggenprijs weer stijgen

De biggenprijs van Vion stijgt deze week met € 1 naar € 46,50 per big.

Daarmee zet de prijsstijging van de afgelopen weken zich nog in ongeveer hetzelfde tempo voort. Het aantal te verkopen biggen is aanhoudend krap, maar handelaren merken toch een wat ruimer aanbod dan een paar weken geleden.

Meer weerstand tegen hogere biggenprijzen

In deze markt is het nog altijd kiezen of delen voor vleesvarkenshouders. Daarbij speelt op de achtergrond dat de vraag naar exportbiggen ook goed is. Maar ondanks de krapte op de markt komt er steeds meer weerstand bij afnemers tegen de steeds hogere biggenprijzen. Juist omdat de varkensprijzen niet omhoog willen en ze voor voeraankoop en mestafzet diep in de buidel moeten tasten.

Lees verder onder de grafiek

Goede vraag naar biggen in Duitsland

Ook in Duitsland is nog altijd sprake van een goede vraag naar biggen. De Vereinigungs Ferkelpreis voor een big van 25 kilo steeg begin van de week met 50 cent naar € 42,50. Dat is dezelfde stijging als van de Nord-West-notering.

Lees verder onder de grafiek

Dat is wel een afvlakking van de stijging van afgelopen weken. Net als in Nederland zal het verloop van de varkensmarkt in toenemende mate bepalend zijn voor de prijsvorming bij de biggen de komende weken.

Prognose: lichte prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Eén reactie

  • RIEN65

    Vrije biggen worden duur betaald maar de noteringen willen maar niet omhoog. Vorig jaar waren de biggen nog veel duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.