Varkenshouderij

Achtergrond

Slachtzeugen worden duurder

De slachtzeugenprijs zit in de lift.

De Duitse noteringen plusten vorige week 3 cent. Dat resulteert in hogere getallen van Nederlandse noteringen deze week. De noteringen van Hellendoorn en Pali stijgen 3 cent naar respectievelijk € 0,83 en € 0,85 per kilo.

Vion 4 cent omhoog

De notering van Tijs Haarle komt na een plus 2 vorige week deze week 3 cent hoger uit op € 0,75 per kilo levend gewicht. De notering van Vion gaat 4 cent omhoog naar een niveau van € 1,10 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,01 per kilo exclusief BTW.

Slachtzeugen beperkt beschikbaar

Het aantal beschikbare slachtzeugen is beperkt. De afvoer van grote koppels van bedrijven die stoppen is voorbij. De aanvoer nu komt door vervanging in de normale bedrijfsvoering en die is beperkt. Dat zorgt voor een licht stijgende tendens.

Zowel de Duitse Vereinigungspreis als de slachterijnoteringen plussen daarom ook deze week opnieuw 3 cent. De Vereinigungspreis komt daarmee op € 1,01 per kilo, de noteringen van Tönnies en Westfleisch op € 0,91. De licht stijgende lijn zal daarom ook volgende week zichtbaar zijn.

Prognose: licht stijgend

Of registreer je om te kunnen reageren.