Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Vion noteert stabiel op € 1,39

De varkensprijs van Vion blijft ook in week 7 op het niveau van € 1,39 per kilo geslacht gewicht staan. Erg verrassend is dat niet.

In een week tijd is de marktsituatie niet verbeterd en niet verslechterd. De toelichting van Vion op de notering heeft exact dezelfde strekking als die van vorige week: het aanbod aan slachtvarkens is ruim en de dieren zijn zwaar. De prijzen op de vleesmarkten zijn gemiddeld gelijk gebleven, waarbij er voor de schouders en nekken wat ruimte is, maar de opbrengsten van de bijproducten en maagdarmpakketten wat onder druk staan.

Vrijdag maakte ook de Beursprijs 2.0 een pas op de plaats op € 1,29 per kilo. Dat na een week waarin de hoop op een opleving van de Duitse varkensmarkt vervloog. De Duitse slachterijen gingen niet mee in de prijsverhoging van 4 cent die noteringscommissie van producentenorganisatie VEZG op het bord zette. De Vereinigungspreis steeg daarmee naar € 1,40 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen hielden echter vast aan de prijs die zij al sinds oktober vorig jaar hanteren: € 1,36 per kilo. Het wachten is op nieuwe impulsen uit de vleesmarkt om beweging te krijgen in de varkensmarkt.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • adriemulders

  moeten we hier niets tegen gaan doen!,al zestien weken hetzelfde riedeltje.
  dit is toch allemaal manipulatie,geen een grondstof is geen een dag hetzelfde geprijst,maar varkens wel.

 • boer12

  15 weken geleden waren de biggen op, dus nog 1 week geduld Adrie

 • grolschzetor

  @boer12 dat klopt...daarom slachten ze nu ook niet op volle capaciteit....en dan gek vinden als ze zwaar zijn...

 • farmerbn

  Net als 30 jaar geleden nog steeds 100 gulden voor de big, 100 gulden voor het voer en 100 gulden voor de boer. Alleen gooide je toen de mest nog kosteloos op het(buurmans) land.

Of registreer je om te kunnen reageren.