Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion plust 4 cent

Nederlandse varkenshouders profiteren van de vastberadenheid van hun Duitse collega’s. Nadat vrijdag de Beursprijs 2.0 al positief reageerde op stijgende noteringen in Duitsland, verhoogt ook Vion zijn varkensnotering. Deze gaat van € 1,39 naar € 1,43 per kilo geslacht gewicht.

De slachterij volgt daarmee de ontwikkelingen op de Duitse markt, waar de varkensprijs afgelopen week ook met 4 cent omhoog ging. De stijging bij Vion is groter dan de Beursprijs 2.0 van DCA. Die stijgt voor het geslachte product deze week met 3 cent. De Beursprijs komt daarmee op € 1,32 per kilo geslacht.

Hoge slachtgewichten

Een gelijke verhoging als Duitsland is meer dan menigeen verwachte. De Nederlandse markt is nog niet zo opgeruimd als die in Duitsland. In de toelichting op de prijs spreekt Vion ook nog steeds van een aanbod aan vleesvarkens met hoge slachtgewichten. Plus 4 is dan een meevaller.

Enige verbetering op vleesmarkt

De vleesmarkt laat enige verbetering zien. Met name het voorstuk van het varken, de ham en bacon, zijn makkelijker en voor een wat hogere prijs aan de man te brengen. De afzet van bijproducten, zoals het maag-darmpakket, koppen en poten, blijft daarentegen nog moeilijk en tegen onveranderde prijzen.

Prognose: prijsstijging

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.