Varkenshouderij

Achtergrond laatste update:11 dec 2019

Beursprijs varkens stabiliseert

Na 3 weken van prijsstijgingen stabiliseert de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens. De notering blijft staan op € 1,95 per kilo slachtgewicht.

De varkensmarkt heeft de wind in de rug. De afgelopen 3 weken wist de Beursprijs daardoor € 0,14 te klimmen, van € 1,81 naar € 1,95 per kilo slachtgewicht. Daar lijkt het voorlopig bij te blijven. Komende week wordt nog volop geslacht, maar daarna is de aanloop naar kerst grotendeels gelopen. Wat volgt zijn gebroken weken, omdat de feestdagen dit jaar midden in de week vallen. Dan vallen niet alleen slachtdagen uit, maar zakt ook de verkoop terug. Op de varkensmarkt maakt de opgaande prijslijn daarom plaats voor een vlakkere beweging zijwaarts. De DCA Beursprijs 2.0 houdt daarom ook komende week de € 1,95 per kilo slachtgewicht vast. De notering voor levend gewicht blijft onveranderd op € 1,58 per kilo.

Teleporc noteert stabiel

Ook internetbeurs Teleporc, graadmeter voor de stemming op de Duitse markt, laat stabilisatie van de varkensprijs zien. Wist de gemiddelde veilingprijs vorige week nog een plus van 2 cent neer te zetten, daar is deze week geen cent bijgekomen. De gemiddelde veilingprijs staat al 3 veilingen op rij op een niveau van € 2,09 per kilo. De voorsprong op de toonaangevende Duitse varkensnoteringen is daarmee teruggezakt tot € 0,06. De kans is daarmee klein dat de Duitse varkensprijs volgende week nog een stap omhoog zet.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.