Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs Vion naar € 2,09

Vleesconcern Vion verhoogt zijn varkensnotering met € 0,07 per kilo geslacht gewicht. De varkensprijs die de slachterij deze week als basisprijs hanteert, stijgt daarmee van € 2,02 naar € 2,09 per kilo.

Exclusief btw zit de notering nog onder de € 2 per kilo, namelijk op € 1,917 per kilo.

De alsmaar uitbreidende Afrikaanse varkenspest zorgt voor een stijgende vraag in Azië. Maar ook op de Europese vleesmarkt is de vraag duidelijk verbeterd. De vleesverwerkende industrie legt zich al helemaal toe op de productie voor kerst, daardoor kunnen hogere prijzen worden gerealiseerd.

DCA Beursprijs stijgt 7 cent

Ook de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens profiteert van de positieve stemming op de varkensmarkt. De notering zet de stijgende prijslijn voort en komt met een stijging van 7 cent op € 1,91 per kilo geslacht gewicht. De notering voor kilo’s levend gewicht stijgt een stuiver, van € 1,49 naar € 1,54.

Prognose: stijgende prijs

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.