Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion 5 cent omhoog

De vleesvarkensnotering van Vion stijgt 5 cent naar € 1,98 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 1,817 per kilo exclusief btw. Het vleesconcern volgt daarmee andere prijsverhogingen in de markt.

Het aanbod van varkens is ruim en de slachtgewichten lopen op. Waar dit normaal tot een prijsdaling leidt, kan de markt het door de export naar Azië nu wel dragen. In een toelichting op de notering zegt Vion dat het grotere aanbod zich goed laat verwaarden. Met name op de Europese vleesmarkt kunnen slachterijen hun producten duurder verkopen, waarvan nu ook de varkensprijs profiteert.

Varkensprijs Van Rooi Meat hoger, anderen volgen

Van Rooi Meat opende vorige week het bal door zijn varkensprijs met 3 cent te verhogen naar € 1,74 per kilo geslacht gewicht. Het was de aanzet zijn voor andere noteringen om een plus te zetten. Zo steeg de Boerenvarkensprijs van € 2 naar € 2,04 per kilo. De DCA Beursprijs deed er nog een cent bovenop en noteerde een ‘plus 5’. Met de verhoging van 5 cent komt de notering uit op € 1,81 per kilo geslacht gewicht.

Onder varkenshouders en handelaren nam de afgelopen weken het ongenoegen toe dat de prijs die slachterijen voor de verschillende vleesonderdelen ontvangen stijgt, maar dat de varkensprijs stabiel bleef. Slachterijen benadrukten de waarde van stabiliteit en continuïteit. Maar nu de stijgende prijslijn is ingezet, volgen ook de andere slachterijen.

Prognose: licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.