Varkenshouderij

Achtergrond

Internetbeurs Teleporc sluit 3 cent hoger

De stemming op de Duitse varkensmarkt verbetert. De dinsdagveiling van internetbeurs Teleporc verliep aanmerkelijk vlotter dan afgelopen weken.

Kopers waren gretig en trokken duidelijk harder aan de beschikbare varkens. Alle 2.205 aangeboden varkens verdeeld over 16 partijen werden dan ook verkocht.

Waar tot voor kort met moeite vijf of zes keer werd geboden op een partij, vlogen de kopers nu negen tot elf keer over elkaar heen. Het laagste bod van de veiling overtrof met € 1,915 het vorige veilinggemiddelde nog met 0,5 cent. De biedingen liepen door tot € 1,965. Zelfs kleine partijen van 90 stuks (NL * Hybrid P.) vlogen in zeven biedingen naar € 1,955 per kilo.

Weinig beweging op Duitse varkensmarkt

De gemiddelde veilingprijs steeg door de vlotte vraag met 3 cent naar € 1,94 per kilo. Dat geeft de veilingprijs een voorsprong van 9 cent op de geldende Duitse varkensprijs. In tegenstelling tot het beeld van afgelopen weken ontstaat dan wel een duidelijk druk naar boven in de prijsonderhandelingen die woensdag 13 november plaatsvinden over de notering.

Als de Duitse varkensprijs daadwerkelijk zou gaan bewegen, heeft dat invloed op de Nederlandse noteringen. Eén van de oorzaken dat die na de stap omhoog van vorige week nu blijven steken, is het gegeven dat de Duitse markt niet beweegt.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.