Varkenshouderij

Achtergrond

Beursprijs vleesvarkens stijgt

Na de pas op de plaats van vorige week, maakt de prijslijn van de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens opnieuw een stap omhoog. De notering stijgt naar € 1,84 per kilo geslacht gewicht.

Doordat de Duitse markt niet bewoog, viel ook in ons land vorige week de stijging van de varkensprijs na een eerste aanzet weer stil. Maar nu de Duitse varkensmarkt deze week wel los komt doordat de toonaangevende noteringen € 0,04 per kilo stijgen, ontstaat er in ons land ook weer ruimte voor oplopende prijzen. De DCA Beursprijs voor vleesvarkens noteert € 0,03 hoger op € 1,84 per kilo geslacht gewicht. De notering voor kilo’s levend gewicht stijgt € 0,03 naar € 1,49.

Het aanbod van varkens neemt volgens handelaren wat af en de vraag naar varkens vanuit slachterijen is en blijft goed. Dat zorgt voor een positieve stemming. Die komt nu ook op de Duitse markt, die 15 weken koersvast bleef op € 1,85, duidelijk tot uiting. Niet alleen steeg de varkensprijs deze week, maar ook op internetbeurs Teleporc kwam de verbeterde marktstemming heel duidelijk naar voren. Biedingen vlogen over elkaar heen en de gemiddelde veilingprijs steeg in een week tijd maar liefst € 0,07 per kilo. Twee van de tien aangeboden partijen op de vrijdagveiling doorbraken de magische grens van € 2.

Door de grote stijging neemt de voorsprong van de Teleporc-prijs ten opzichte van de geldende Duitse varkensprijs weer toe. Met een Vereinigungspreis van € 1,89 bedraagt de voorsprong van Teleporc nu € 0,09 per kilo. Dit biedt al voldoende ruimte om volgende week opnieuw een plus te zetten op de varkensprijs. En als de voorsprong volgende week op de dinsdagveiling van Teleporc nog verder oploopt neemt de roep om een prijsstijging nog verder toe.

Prognose: prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.