Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensbrok daalt niet veel verder in prijs

De prijs voor varkensbrok lag in september op € 23,70 per 100 kilo.

Veevoedersadviesbureau Stigevo verwacht dat de prijs niet veel verder daalt.

De energiekant van de brok bestaat hoofdzakelijk uit graanproducten. Gerst en mais zijn de komende maanden de belangrijkste producten. De tarweprijzen beginnen ten opzichte van gerst en mais relatief duur te worden, waardoor het verbruik ervan zal dalen ten gunste van de eerstgenoemde producten.

In het algemeen hebben de graanprijzen de bodem bereikt en kunnen op termijn eerder stijgen dan dalen.

Krap aanbod raapschroot

De eiwitkant van de brok bestaat tot aan de winter vooral uit raapschroot, terwijl daarna soja- en zonnepitschroot meer in beeld komen. Raapschroot is dit seizoen echter krap in aanbod, terwijl een prijsdaling in zonnepitschroot wordt tegengehouden door vraag vanuit China. Dit geldt trouwens ook voor soja.

Prognose: verdere prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.