Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Van Rooi verhoogt varkensprijs met 3 cent

Varkensslachterij Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs met 3 cent. De notering komt daarmee op € 1,74 per kilo geslacht gewicht exclusief btw.

Het is een opvallende stap, omdat andere slachterijen de maandenlange stabiele koers wel vasthouden.

Aanvankelijk maakte ook Van Rooi Meat een onveranderde notering bekend, maar de slachterij past zijn notering toch naar boven aan. “De markt verbetert. We hebben een eigen varkensprijs en dan moet je die ook noteren zoals die is, anders hadden we ook wel andere noteringen kunnen volgen”, aldus Addy van Rooi. De markt verandert in positieve zin. Daar mogen varkenshouders van meeprofiteren, is de gedachte achter de prijsmutatie.

Slachterijen slachten graag

De slachterij komt daarmee tegemoet aan het gevoel dat onder boeren en handelaren leeft: dat de markt verandert. De prijzen van vleesonderdelen stijgen, maar in de varkensprijs zit nog altijd geen beweging. En slachterijen slachten tegen de klippen op, niet met tegenzin.

Ondanks de grote slachtaantallen merken handelaren dat slachterijen de varkens graag hebben. Een handelaar vertelt verbaasd te zijn dat een Duitse slachterij hem deze week al op woensdag belt met de vraag over de verwachte aanvoer voor volgende week. Dat voedt het gevoel dat slachterijen met de winst gaan lopen en laat het verlangen naar die plus op de varkensprijs groeien.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • koestal

  Enorme vraag naar varkensvlees in China.

 • massy

  Kijk dat is een bedrijf met lef.

 • boerkebrabant

  en die geen vleesvervangers gaan maken

 • adriemulders

  kun je nagaan wat een dieven bende het allemaal is,maarja we laten ze ermee wegkomen....

 • Leslie

  respect. zo moet dat.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.